Smaakmakers

In de tweede week van het project wordt er aan de Avocado een kruid, specerij of andere toevoeging toegevoegd, waardoor de smaak van de Avocado wordt versterkt. Avocado heeft van zichzelf een notige, knoflookachtige, anijsachtige en een ietwat vlakke smaak. Hoe krijgt de Avocado meer pit en worden de mooie smaken in de vrucht versterkt?

Allereerst wordt mayonaise gemaakt. De Avocado wordt gepureerd in de blender of staafmixer, waardoor een romige, lichtgroene crème ontstaat. In een andere bak wordt de mayonaise gemaakt. Voeg een eidooier, samen met een scheutje azijn, citroensap en wat zout en peper in de bak en mix dit goed. Nu wordt druppel voor druppel 750 milliliter olijfolie of zonnebloemolie toegevoegd. Na een tijd kloppen ontstaat een prachtige mayonaise. Door de Avocado crème aan de mayonaise te voegen ontstaan een lichtgroene, romige, frisse mayonaise!

                      Avocadomayonaise


Een chutney, een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken, is een zoet, zuur en pittig product. Aan een puree van groenten of vruchten worden verschillende smaakmakers toegevoegd als kruiden of specerijen. Ook van de Avocado wordt een chutney gemaakt, een Indiase Chutney. Snijd het vruchtvlees van de Avocado in kleine stukje en bak deze samen met een gesnipperde rode ui, vijf gesnipperde groene pepers totdat de ui doorzichtig is. Voorzichtig wordt dit mengsel samen met een gehakte bos koriander, zout en peper, twee eetlepels citroensap en een snufje kerriepoeder in een blender gedaan en gemixt totdat een donkergroen mengsel ontstaat. Een heerlijke pittige geur van rode ui, Avocado en peper vult de neus. Een fris, pittige en romige chutney vult de mond. Heerlijk bij stukjes brood!

                     Avocadochutney

                         Avocadochutney

                         Avocadochutney


Ook de guacamole is een smaakmaker, heerlijk bij tortilla chips maar ook goed bij salades. Guacamole is heel eenvoudig te maken, maar is erg lekker. Allereerst wordt een rijpe Avocado gepureerd in de blender. Snipper een ui en snijd een handje cherrytomaatjes in kleine stukjes. De ui en tomaat worden aan de Avocado puree toegevoegd. Breng de Guacamole op smaak met citroensap (tevens tegen verkleuring van de mooie groene Avocado kleur), zout, peper, een snufje cayennepeper en een paar druppeltjes Worcestershire Sauce of Tabasco. Deze smaakmaker is erg fris door de citroen, maar pittig door de kruiden en de ui. Een romige structuur verzacht de tong. De mooie licht groene kleur maakt de smaakmaker extra aantrekkelijk.


                    Guacamole


Geen opmerkingen:

Een reactie posten