IJs

Er zijn verschillende soorten ijs. Zo is er waterijs, met als hoofdingrediënt water. Roomijs met als hoofdingrediënt room. Sorbetijs met als basis vruchten, suiker, water en soms een heel klein beetje room. En yoghurtijs, ijs met als basis yoghurt.

Roomijs en Sorbetijs worden geprobeerd te maken met Avocado. Avocado roomijs voor ongeveer drie personen, een verrassend frisse combinatie! Pureer het vruchtvlees van een rijpe Avocado in de blender en voeg hier een halve theelepel zout en 30 gram suiker aan toe. Als een mooie romige crème is ontstaan, wordt een half blikje kokosmelk (200 milliliter), 120 milliliter volle room, een theelepel limoensap en -rasp en een theelepel vanille essence toegevoegd. Roer het mengsel goed door elkaar, zodat een egale groene crème ontstaat. Giet het mengsel in een bak en vries deze in. Voor het gebruik van het ijs, moet deze eerst 20 minuten gedraaid worden in de ijsmachine. 

                          Avocado Roomijs

Voor het maken van de Avocado sorbet wordt het vruchtvlees van een rijpe Avocado in de blender gepureerd tot een romige crème ontstaat. Voeg vervolgens het vruchtvlees van een rijpe grote Mango, een half blikje kokosmelk (200 milliliter) en het sap van een citroen toe. Laat dit vervolgens pureren totdat een lichtgroene crème ontstaat. Doe het mengsel in een bak en vries dit in. Voor gebruik wordt het ijs 20 minuten gedraaid in de ijsmachine. 


                            Avocado Sorbetijs

                            Avocado Sorbetijs



Na het draaien van de twee soorten ijs in de ijsmachine kon geproefd worden van de overheerlijke ijsjes!

Het roomijs was, zoals de naam zegt, erg romig en vol van smaak. Helaas was het ijs niet zoet genoeg, dus zal in het vervolg meer vanille essence en suiker worden toegevoegd. 

Het sorbetijs was heerlijk fris! Een echt zomers ijsje. De mango en de citroen maakte het ijs ietwat zuur, wat verfrissend werkte. Het ijs kan goed als dessert, maar ook zeker bij een aperitief met bijvoorbeeld zalm.

Een smoothie is een drankje gemaakt van gepureerde vruchten. Gezond én makkelijk! Ook de Avocado wordt vaak gebruikt in smoothies. Voor de smaak maar ook voor de positieve gezondheidsaspecten van de vrucht. Pureer een rijpe Avocado met een rijpe banaan in de blender. Voeg eventueel wat rode vruchten als framboosjes en aardbeien toe. Voeg langzaam melk aan de puree toe en mix dit nog even in de blender. Is de smoothie niet zoet genoeg? Voeg een lepel honing toe!

                      Avocado smoothie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten