Een helder groene Mango Crumble, hoe wordt dit gemaakt? Verwarm de oven voor op 200ºC graden. Meng in een kom 50 gram boter, 100 gram bloem en 75 gram suiker tot een kruimelig deeg. Snijd vervolgens een rijpe mango in kleine stukjes en besprenkel deze met kaneel en wat poedersuiker (niet te veel, de crumble is al erg zoet!). Verdeel de mango in een ovenschaal of over verschillende kleine schaaltjes. Pureer een rijpe Avocado tot een zachte crème ontstaat en vermeng deze met de crumble, waardoor een groen deeg ontstaat. Verdeel het deeg over de ovenschaal of schaaltjes en plaats deze voor ongeveer 20-30 minuten in de oven en wacht totdat ze er goudbruin met een vleugje lichtgroen uitkomen. De Mango Crumble is erg zoet, toch wordt een vleugje Avocado geproefd.
Mango Avocado Crumble
Vervolgens wordt een rijpe Avocado gepureerd in een blender met het sap van een citroen. Week ondertussen twee gelatine blaadjes in koud water. De Avocado wordt vermengt met 300 gram roomkaas, twee eetlepel vanille essence en twee eetlepels kokosrasp. Klop 250 milliliter slagroom lobbig en vermeng deze met het Avocadomengsel. Laat de gelatine in een laagje verwarmd water, vijf eetlepels, oplossen en vermeng dit met het mengsel. Het mengsel wordt in de vorm gestort en vervolgens voor minimaal twee uur in de koelkast gezet om op te stijven. Serveer met zomers fruit, framboosjes en aardbeien. Het zoete van de bodem combineert heerlijk met de frisse cheesecake. Ook de smaak van de Avocado komt goed naar voren. Misschien leuk om de taart in een hartige variant te proberen?
Avocado Cheesecake
Een gezonde cake met bananen en Avocado, waar ongegeneerd van kan worden genoten. Verwarm de oven voor op ongeveer 175ºC graden. Meng 60 gram havermeel (gemakkelijk zelf te maken door havermout in de blender te verpulveren) met 120 gram bloem en een theelepel bakpoeder. Pureer vervolgens een rijpe Avocado met drie rijpe bananen en een theelepel citroensap tot een zachte massa. Vermeng dit met het bloemmengsel en 2 handjes gehakte amandelen. Klop in een aparte schaal een ei luchtig en vermeng dit met het cakebeslag. Vervolgens mix je het beslag zodat alles goed vermengt is en voeg je twee eetlepels honing toe. Zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven. De cake is erg plakkerig en zacht door het gebruik van de bananen en de honing. Toch smaakt de cake goed en komt de Avocado goed tot zijn recht door de combinatie met bananen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten