Het infuseren van een voedingsmiddel is het geven van een vloeistof de smaak van het gebruikte voedingsmiddel. Een manier van infuseren wordt gebruikt bij het maken van een overheerlijke Panna Cotta voor ongeveer twee porties. Een beker met 250 milliliter slagroom wordt samen met een halve Avocado tegen de kook aan gehouden. Een theelepel vanille en een eetlepel kokosrasp wordt aan het mengsel toegevoegd. Het mengsel wordt 15 minuten tegen de kook aangehouden. Haal de Avocado uit het mengsel, voeg 50 gram suiker toe en roer totdat deze volledig is opgelost. Tegelijkertijd worden 2 gelatine blaadjes 5 minuten in koud water geweekt. Knijp de blaadjes uit en roer ze door het romige, lichtgroene mengsel. Vul glazen met de Panna Cotta en zet ze minimaal vier uur in de koelkast. Serveer met een fris stukje citroen!
De Panna Cotta smaakt fris door de citroen, zoet door de vanille en voelt stijf en romig in de mond. Tussendoor wordt een vleugje Avocado geproefd. De lichtgroene kleur is zomers fris.
De Panna Cotta smaakt fris door de citroen, zoet door de vanille en voelt stijf en romig in de mond. Tussendoor wordt een vleugje Avocado geproefd. De lichtgroene kleur is zomers fris.
Avocado panna cotta
Avocado panna cotta
Infuseren
Het tegenovergestelde van infuseren is marineren. Bij marineren wordt een voedingsmiddel in een aromatische vloeistof met smaakmakers gelegd. Door dit voedingsmiddel te vacumeren en vervolgens een nacht in de koelkast te leggen neemt het de smaak van de vloeistof op. Ditzelfde is gedaan met schijfjes Avocado. Samen met een scheutje olijfolie, een teentje knoflook, gehakte peterselie, wat peper en zout en een snufje chilipeper wordt de Avocado gevacumeerd en een nacht in de koelkast gelegd. De volgende dag worden de plakjes op een satéprikker geprikt en heerlijk gegrild in de koekenpan. Een smaakvolle, pittige en knapperige Avocado is ontstaan!
Marineren en vacumeren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten