Het pastadeeg wordt gemaakt van 400 gram durum tarwe meel, 4 eieren en een snufje zout. Leg het meel op het aanrecht en maak een kuiltje waarin de eieren worden gebroken. Maak de eieren los met de vingers en vermeng die langzaam met het meel totdat dit stroperig wordt. Vanaf nu kan het deeg goed met de handen gekneed worden. Leg het deeg goed afgesloten in plastic folie voor 30 minuten in de koelkast.
Tussen het wachten door kan de vulling gemaakt worden. Een vulling wordt gemaakt van een rijpe Avocado in kleine blokjes (En Brunoise) gesneden, zachte geitenkaas in kleine blokjes gesneden, een scheutje honing, citroensap en gehakte walnoten. Kijk zelf naar de verhoudingen, smaken ze zo goed? Dan passen ze ook prima in de pasta.
Pasta Snoepjes
Pasta Snoepjes
De tweede vulling wordt gemaakt van een rijpe Avocado in blokjes gesneden, gerookte kip in stukjes gesneden, een gesnipperde sjalot, citroensap, gesnipperde knoflook en gehakte basilicum en peterselie.
Tortellini
Ondertussen is het deeg klaar en wordt het met behulp van de pastamachine heel dun gemaakt. Snijd rechthoeken van het deeg en leg een lepel vulling op het deeg. Vouw het deeg zo, zodat een 'snoepje' ontstaat (zie voorbeeld 1). Voor de Tortellini wordt een vierkantje van het deeg gesneden en gevouwen volgens voorbeeld 2.
Tortellini
Ondertussen is het deeg klaar en wordt het met behulp van de pastamachine heel dun gemaakt. Snijd rechthoeken van het deeg en leg een lepel vulling op het deeg. Vouw het deeg zo, zodat een 'snoepje' ontstaat (zie voorbeeld 1). Voor de Tortellini wordt een vierkantje van het deeg gesneden en gevouwen volgens voorbeeld 2.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten